fbpx

История

УНИКАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТЪКАНИТЕ БЕЗ ИНВАЗИЯ

INDIBA ACTIV THERAPY

ИЗЖИВЯВАНЕ, СЪЗДАДЕНО ПРЕЗ 1983 -ТА, С ПОВЕЧЕ ОТ 20 000 УСТРОЙСТВА НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР, КОЕТО ПРЕВРЪЩА INDIBA, S.A. ВЪВ ВОДЕЩА КОМПАНИЯ, А INDIBA® ACTIV В ЕДНО МНОГОСТРАННО, БЕЗОПАСНО И ПРЕЦИЗНО УСТРОЙСТВО ЗА КОМПЛЕКСНО, ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТА.

Повече от 35 години опит в иновацията, проектирането и производството на апарати за медицински специалисти, физиотерапевти и лекари естети с имeто INDIBA. Европейски символ на качество, който предоставя виокотехнологично оборудване и неинвазивно решение в естетичната и спортната медицина с марка INDIBA Activ. 

Иновативната технология се използва за обезболяване и възстановяване на мускулите след травми, реабсорбция на хематоми, отстраняване на отоци, лечение на остеоартрити и други заболявания. INDIBA се прилага и за подготовка на спортисти преди сериозни натоварвания с цел намаляване на травмите и вторичните ефекти от тях – множество елитни спортисти, Лионел Меси и тимът на Барселона, футболен клуб Ливърпул, световно известни тенисисти – като Рафаел Надал и Мария Шарапова, доверяват своето физическо здраве на INDIBA Activ.

Терапиите с INDIBA® Activ предоставят възможност за третиране както на възпалени, така и на хронични фази, чрез използване на определена честота (448 kHz) и термален ефект.

 

История INDIBA Activ

 

В основата на тази технология е електрическият скалпел. Преди повече от 30 години инж. Кълбет разработва електрически скалпели и амбицията му е била да създаде метод за повишаване температурата на тъканите, но без болка и дискомфорт за пациента. По онова време се появяват и други технологии, които обаче генерират прекалено висока температура в тъканите. Инж. Кълбет подхожда творчески, разработвайки INDIBA и започва да я прилага за третиране на различни проблеми. Резултатите са отлични и хората се влюбват в тази апаратура.

 

С какво е уникална апаратурата INDIBA?

Апаратът е уникален с това, че е единственият, зад който стоят сериозни научни обосновки. Важно е да отбележим, че фиксираната радиочестота 448 kHz позволява много по – дълбоко проникване в тъканите без прекомерно повишаване на температурата, което не се наблюдава при другите апарати, базирани на радиочестота.

INDIBA Activ действа многопосочно, използвайки класическия ефект на топлината, но без причиняването на термична травма в тъканите, за разлика от всички конвенционални радиочестотни апарати, познати в България, тъй като температурата в  третираната зона не надхвърля 37 градуса. Уникалните резултати от терапиите са вследствие на субтермалното въздействие, което позволява без травматично загряване да се въздейства на тъканите по друг начин – стимулация на авторегенеративните процеси на организма. Благодарение на тази технология, ефектът е много по – добър и, съответно по – траен.

Предимство и акцент на испанската апаратура е създадената продължителна модулация при радио честоти и развитието на технология Proionic® – система, която стимулира междуклетъчния йонен обмен и чрез нея се постигат 3 изключително важни ефекта върху тъканните структури: биостимулация, васкуларизация и хиперактивация.

Патентованата технология от INDIBA съчетава капацитивен и резистивен режим и създава т.нар. „Proionic effect“ вътре в тъканта. Налице е двоен ефект – електрическият ток стимулира клетъчната дейност, а топлината ускорява метаболитните процеси и възстановява тъканите. Апаратът INDIBA използва два електрода – резистивен (посредством този електрод електрическият ток навлиза в тъканите) и капацитивен (задържа енергията и има електромагнитен ефект върху тъканите). Специалистите от компанията INDIBA са доказали, че при 448 kHz се постигат изключителни ефекти, без да се повишава прекалено много температурата в третираните тъкани. Комбинацията от хипертермален и субтермален ефект позволява постигане на перфектни резултати, като в зависимост от проблемите на конкретния клиент се използват различни протоколи на апарата.

Терапиите с INDIBA нямат почти никакви противопоказания за разлика от всички други радиочестотни апарати и могат да се прилагат дори при наличие на метални импланти, което е стандартно противопоказание за радиочестотна процедура. В момента приключва изследване във Валенсия, при което терапия с INDIBA се прилага веднага след поставяне на метален имплант и резултатите са отлични. Другите RF технологии използват 1 MHz радиочестота, което означава, че при тази радиочестота прекомерното загряване на тъканите е неизбежно.

INDIBA Activ и стволовите клетки

 

Научните данни показват, че INDIBA активира стволовите клетки, а терапията със стволови клетки е бъдещето на медицината. С INDIBA нашият Експертен център вече е навлязъл в бъдещето. Агресивните процедури (например аблативно лазерно подмладяване) подмладяват външно, но всъщност състаряват на хистологично ниво, освен това са болезнени и имат възстановителен период. Терапиите с INDIBA са безопасни, приятни и нямат биологична цена като остаряване на клетките.

„Бъдещето на медицината е в изучаването на стволовите клетки. Ние вече използваме това познание в нашата работа, както в сферата на дерматологията, така и в областта на травматологията.” – сподели за нас д-р Игнасио Корал, медицински съветник на INDIBA, при първото си посещение в България.

[mc4wp_form id=“24915″]