fbpx

Козметични продукти – принцип на формулиране

ПРИНЦИП НА ФОРМУЛИРАНЕ

АВТЕНТИЧНОСТ И ХАРМОНИЯ СА ДУШАТА И СЪРЦЕТО НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ  BIOLOGIQUE RECHERCHE. МЕТОДЪТ BIOLOGIQUE RECHERCHE ИМА БЕЗУПРЕЧНА РЕПУТАЦИЯ.

 

Тайната на Biologique Recherche 

Стабилност на сложни формули с висока концентрация на активни съставки

 

Продуктите Biologique Recherche представляват средства за професионални козметични процедури и домашна грижа за лице, тяло и коса. Biologique — «биологически»: повечето продукти са създадени на основата на активни вещества с растителен, морски и животински произход, от най-високо качество и в максимална концентрация, а именно 20-80%. Recherche — «изследвания»: изследователите на компанията непрекъснато търсят научни иновации, разработват нови формули и променят формулите на вече известни продукти на Biologique Recherche.

 

 

Съвършенство и безопасност

 

През 2012 г. е взето решение за пълно премахване на парабени от състава на всички продукти. Количество на парабени в продуктите на Biologique Recherche е било минимално, но въпреки това експертите на компанията решават да не разчитат на това, а да достигнат абсолютно „чисти” козметични продукти за кожата на лицето и тялото. Да се постигне стабилност на сложни формули с висока концентрация на активни съставки е трудно, но все пак възможно. Как се постига тази стабилност е тайната на Biologique Recherche.

Освен парабените, от формулите излизат и минералните масла. Защо? Защото минерално масло се съдържа в естествените съставки, които се използват от повечето производители на козметика за кожата? В резултат на това, последните изследвания показват, че минералните масла са склонни да се натрупват в нея и по този начин нарушават нейния естествен баланс.

Biologique Recherche стои в челните редици сред производителите в света, с пълната безопасност на своите продукти и по този начин достига най-убедителни резултати, утвърждавайки формулите на своите козметични продукти до съвършенство.

 

Всички продукти отговарят на следните критерии:

  • Висока концентрация на растителни екстракти, с морски и биологичен произход;
  • Отсъствие на изкуствени добавки, с цел да се съхрани целостта и ефективността на формулите в продуктите, както и да се избегнат алергични реакции;
  • Максимално запазване на оригиналната структура на активните елементи и използване на студени производствени технологии при повечето формули;
  • Избор на чисти и качествени съставки, отговарящи на високите търсения на марката;
  • Съчетание на продуктите с уникални масажни техники, а също и с действие на апарата Remodeling Face®, за постигане на мигновени, потресаващи резултати;

Подробна информация за всеки един продукт от цялата продуктова гама на Biologique Recherche Paris за лице, тяло и коса, можете да разгледате в българската версия на официалния сайт на марката: 

http://www.biologique-recherche.com/categorie.php?cat_id=9&lang=bg-bg

[mc4wp_form id=“24915″]