fbpx

Micro-Puncture Lab

60 минути – 280 лева

Методът на лечение с Micro-Puncture Lab (MPL) се основава на способността на кожата да се регенерира, чрез стимулация. Микроперфорациите на кожата с помощта на много фини игли ще причинят леко епидермално възпаление, което ще активира процес на възстановяване след възпалителната фаза. Процесът на възстановяване включва няколко клетъчни популации, които ще възстановят увредената кожна тъкан.

При микроперфорациите на кожата, се освобождават растежни фактори, които стимулират фибробластната активност. След това тези стимулирани фибробласти произвеждат колаген и еластин, които са от съществено значение за здравето на кожата. Крайният резултат е изчистена кожа, с изгладени фини линии и минимизирана видимост на несъвършенства като белези.

Micro-Puncture Lab

Резултати от Micro-Puncture Lab

Ползи от лечението с MPL

Този метод се основава на повърхностна микростимулация, която е с дълбочина 0,25 mm в кожата. Няма риск от кървене, а техниката е практически безболезнена. Стерилните игли се използват само за еднократна употреба. За разлика от мезотерапията, процедурите на Micro-Puncture Lab не повдигат епидермиса и следователно не причиняват травма на кожата. Освен това зоната на приложение на иглата, която е с диаметър около 1 см, е значително по-прецизна от използваната в мезотерапията ролка. Зоната за приложение на иглата осигурява по-целенасочени и контролируеми резултати.

Продължителност на процедура с MPL

Стандартната продължителност на процедурата е 1 час и изисква три до четири 60-минутни сесии, през две седмици, последвани от една поддържаща сесия на месец. Третирането с MPL трябва да се избягва по време на периоди на висок интензитет на слънцето. Процедурата с Micro-Puncture Lab може безпроблемно да бъде включена в цялостна програма, състояща се от няколко процедури, включително Remodeling Face и бустери на Biologique Recherche.

Expert Center - Micro Puncture Lab
За кого се препоръчва MPL

MPL процедурите се препоръчват на пациенти с дехидратирана и лишена от своето естествено сияние кожа, която показва признаци на преждевременно стареене. С кожа с фини линии и бръчки, и кожа без тонус. Този метод на лечение се препоръчва и при следните кожни заболявания или случаи на пациенти:

© Expert Center Biologique Recherche Varna 2023

Scroll to Top