fbpx

Любовно писмо до P50 от Свобода Сидерова, бюти редактор на списание „DIVA“

Лабораторно име с космически ефект

„Скъпи P50, след като списание New York те нарече „Исус в бутилка“ (сериозно), топвизажистът Том Пешу – „решение за лоша кожа“, а бюти редакторите – „Светия Граал“, „настолна библия на красотата“ и game changer, реших и аз да ти разкрия чувствата си. Също като при завидната половина от французойките животът ми се дели на „преди“ и „след“ запознанството ми с теб. Ти си душата на моята кожа. Само ти можеш да ме развълнуваш, и то във време, когато всеки бюти продукт е на разположение в най-близката аптека или с едно кликване на мишката. Миризмата ти на… лук не е неприятна, а по-скоро лечебна, с нея бързо се свиква. А и това е твърде малка цена за многото ти ползи, моя любима отвара. Нямаш равна в мекото ексфолиране (колко твои събратя могат да направят и двете?), регулирането на прекомерната секреция на себум, хидратирането и нормализирането на рН-то. Звучи твърде добре, но е истина. Обожавам те и заради сиянието, което придаваш на кожата (лесно може да се сбърка с ефекта на хайлайтър), и поддържането на приятелски отношения между защитната є бариера и околната среда. Бих сравнила действието ти с пълноценна салонна процедура. Дотолкова ме преобразяваш, че според приятелките ми причината може да е само млад любовник. Но аз не съм себична и съм готова да споделя щастието си с целия свят. Момичета, човекът има братя. Какво чакате!“

Заинтригувах ли ви вече? P50 не е точно лосион, а още по-малко тоник, въпреки че това е най-близката категория, към която можем да го причислим. Красивите умове от Biologique Recherche не разкриват процентното съдържание на алфа- и бетахидрокси киселините в състава. Известно е, че освен млечна, салицилова, фитинова и ябълчена, съдържа още витамин В3 , растителни екстракти… Производството му, отнемащо 4 дни, е сравнимо с hand made. А сега се налага да разнищим нова тема. Има цяло семейство от балансиращи ексфолиатори – P50, P50V, P50W, P50 PIGM 400. Всъщност излъгах – има пети, P50 1970, но заради фенола, спорна съставка, не се продава в Европа, а само в Щатите. Кой е най-подходящият за вас? P50 – най-силният, държи под контрол акнеичната, мазната и хиперкератинизираната кожа P50V – лека категория, съдържащите се витамини го правят подходящ за девитализирана или без тонус кожа P50W – най-нежният с формула, богата на противовъзпалителни съставки, препоръчва се при фина и чувствителна кожа P50 PIGM 400 – изсветлява тена, регулира синтеза на меланин и предотвратява появата на нови петна.

Beauty Tip:

Най-добре е да започнете с P50W, като напоите с лосиона предварително навлажнен тампон и нанасяте с леки потупващи движения. След първата седмица тампонът може да е сух. След две спокойно минете от W на V. Евентуалното леко пощипване изчезва след нормализирането на pH-то.

© Expert Center Biologique Recherche Varna 2023

Scroll to Top